Ciulama de pui cu mamaliguta

de lia maria in Mancaruri cu carne, 18 Mar 2010 | 8135 vizualizari

 

Acest preparat, va fi la fel de gustoas si din carne de miel sau iepure.

 

INGREDIENTE

  • 500g piept de pui - taiat in bucatele
  • 2 cepe mari - taiate marunt
  • 4-5 catei de usturoi - zdrobiti
  • 1 legatura frunze de patrunjel - maruntit
  • 2 linguri faina de grau
  • 250g smantana
  • 2 linguri ulei de masline
  • o bucatica praz
  • Sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu mamaliguta:

Ceapa curatata si taiata marunt o punem la calit, adaugam usturoiul maruntit, sare si piper. Dupa  5-6 minute, cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam pieptul de pui si mai amestecam 2-3 minute pana ce carnea isi schimba culoarea, dupa care adaugam o cana mare de apa (250g) si jumatate din cantitatea de patrunjel. Punem capacul si lasam sa fiarba pana ce carnea este moale. Intre timp amestecam faina cu smantana pana devine o pasta omogena. Cand carnea este fiarta, adaugam pasta de faina cu smantana, amestecam si mai lasam pe foc sa dea cateva clocote, pana se ingroasa. Adaugam patrunjelul ramas si la nevoie sare si piper.

Se serveste cu mamaliguta, aranjata pe farfurie,dupa imaginatia fiecaruia.

TIPS-URI

1

in loc de mamaliguta,se poate servi cu piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

nadina73 1

18.03.2010, 15:49

foarte frumos ai aranjat pe platou,felicitarisi eu fac ne place tare mult ,numai fara usturoi ( nu le place la copii cu usturoi)e super buna

Teo 1

18.03.2010, 20:52

Lia, chiar m-ai dat gata cu frumusetea asta de ciulama! bravo, timisoreanco!

gaby_duceag 1

02.04.2010, 23:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ciuperci la cuptor